Ebema
nl / fr
 

Overzicht projecten ↓
Vase
Michael Verheyden

Ontwerper

Ode aan beton

‘Vase’, by Michaël Verheyden

“Met mijn home collectie wil ik objecten maken om te koesteren en te bewonderen, met elke blik, bij elke aanraking.De collectie bevat enkel eerlijke, compromisloze objecten, zonder overbodige ballast. Deze betonnen vaas was eerst een experiment, maar ze is nu in de collectie opgenomen.” Designer Michaël Verheyden ontdekt de creatieve mogelijkheden van beton.

Michaël Verheyden, afgestudeerd als industrieel ontwerper in 2001, maakt voorwerpen voor in huis, meubels en modeaccessoires onder zijn eigen label. In België is hij vooral bekend om zijn handtassen. In het buitenland is zijn home collectie een hit.


Vakkennis en ambacht

“Het idee voor de betonnen vaas is ontstaan tijdens onze zoektocht naar lokale fabrikanten en leveranciers”, legt Michaël Verheyden uit. “Om mooie producten te ontwikkelen, heb je ideeën maar ook goede partners nodig.Omwille van het intense handwerk of de beschikbaarheid van grondstoffen, worden onze marmeren, lederen en hoornen objecten buiten Europa gemaakt. Toch vind je ook bij ons heel wat vakkennis en ambachtelijk talent.”


Bedrieglijk eenvoudig

“Mijn ontwerpen zien er vaak bedrieglijk eenvoudig uit, maar ze zijn technisch niet zo makkelijk om te maken. Ik hecht veel belang aan de materiaalkeuze.Met mijn home collectie laat ik me niet beperken door materiaalgebruik en techniek en kan ik veel verder experimenteren dan bij de productie van modeaccessoires.”


Technisch huzarenstukje

“Ook bij deze vaas vergt een eenvoudige vorm heel wat techniek. De constructie lijkt vanzelfsprekend, maar het was een hele zoektocht naar de geschikte manier om te werken met een rechte cilinder in plaats van de typische conische vorm.”


Focus op de essentie

“Dit was voor mij de eerste kennismaking met beton. Normaal werken we enkel met edele materialen. Beton is de uitzondering op de regel. Maar daarom is het zeker niet minder mooi. Door de nadruk te leggen op de essentie en door geen overbodige details toe te voegen, gaat alle aandacht naar de schoonheid van het materiaal.”

“Door de nadruk te leggen op de essentie en door geen overbodige details toe te voegen, gaat alle aandacht naar de schoonheid van het materiaal.”
Ebema N.V.
Algemene voorwaarden

Privacy statement
Dijkstraat 3, B-3690 Zutendaal | T: +32 89 61 00 11 | F: +32 89 61 31 43
Oostmalsesteenweg 204, B-2310 Rijkevorsel | T: +32 3 312 08 47 | F: +32 3 311 77 00