Ebema
nl / fr
 

Overzicht projecten ↓
Carbon Hotel Genk
Peter Cornoedus
PCP Architects
Architect

Hout, vuur, aarde, metaal en water

Omgeven door vijf natuurelementen in het belevingsoord Carbon

In de inrichting van de verschillende ruimtes staat steenkool of ‘het zwarte goud’ centraal. Donkere zwarttinten contrasteren met hagelwitte wanden terwijl natuurlijke materialen het interieur warm aankleden.

In het hartje van Limburg in Genk ligt het belevingsoord Carbon. Carbon maakt deel uit van een grootschalig stadsvernieuwingsproject en vormt de ideale uitvalsbasis voor ontdekkingstochten naar onder meer shoppingscentra, het mijnpatrimonium,
de fruitstreek. Het concept bundelt 4 unieke belevenissen: Carbon Sleep (hotel), Carbon Taste (restaurant – winebar), Carbon Meet (conference rooms) en Carbon Sense (wellness – spa). Samen vormen de 4 delen één geheel die onafhankelijk van elkaar kunnen functioneren.


Het zwarte goud

Het thema Carbon vindt zijn oorsprong in de historische ligging van de koolmijnindustrie van Genk en omstreken. Deze steenkoolmijngeschiedenis wordt met de 5 elementen uit de Chinese filosofie – hout, vuur, aarde, metaal en water – in het ontwerp verenigd. Verschillende nuances van carbon-zwart staan in contrast met smetteloos wit en worden aangevuld met donkere natuurlijke materialen die voor een warme toets in het geheel zorgen.


Limburgs talent

Voor de aankleding van het interieur werden de talenten van Limburgse ontwerpers en bedrijven aangesproken. Het beddengoed is ontworpen door modeontwerper Stijn Helsen, de verlichting is van Kreon, de wandbekleding en interieurstoffen zijn van Arte, het meubilair is van Indera en het keramiek is ontworpen door Piet Stockmans.


Persoonlijke iPod

Het hotel telt 60 kamers allen gelegen rond een private stadstuin. De kamers zijn ingericht in warme, donkere tinten en natuurlijke materialen die een geborgen gevoel creëren. Die beleving kan je bovendien volgens je eigen behoefte aanpassen. Bij het inchecken ontvang je een persoonlijke iPod waarmee je de lichtkleuren in de RGB strips van je kamer kan aanpassen naargelang jouw stemming of voorkeur.


Wellness

Het kuuroord Carbon Sense bestaat uit twee delen: een open waterbelevingsgedeelte met sauna, hammam, douches en baden en een gedeelte met gesloten behandelingskamers. Het open gedeelte is uitgevoerd in strakke materialen en heldere bleke tinten om een ruim, zuiver en luchtig gevoel op te wekken. Om het intieme karakter van de gesloten delen te benadrukken worden houttexturen, donkere tinten en rijkelijke aankledingen toegepast.

"Strakke materialen en heldere, bleke tinten wekken een gevoel van ruimte, zuiverheid en luchtigheid in open ruimtes. Houttexturen en donkere tinten benadrukken het intieme karakter van gesloten ruimtes."
Ebema N.V.
Algemene voorwaarden

Privacy statement
Dijkstraat 3, B-3690 Zutendaal | T: +32 89 610011 | F: +32 89 613143
Oostmalsesteenweg 204, B-2310 Rijkevorsel | T: +32 3 3120847 | F: +32 3 3117700